hand.site01

GASTEN

een serie duotentoonstellingen

ATELIER  Henk Kraayenzank

Visserstraat 40

9712 CW Groningen

Geopend elke zaterdag en zondag

van 13:00 tot 17:30 uur

en op afspraak: 050-3135798


Peter H. Propstra


Precies 15 jaar geleden was Peter de eerste gast met wie ik een gezamenlijke

tentoonstelling maakte in mijn atelier.  

We laten een brscheiden overzicht zien van wat we in deze periode hebben gemaakt en hopen dat de bezoekers net zo verrast zijn over dat wat bleef en dat wat kwam als wijzelf.

We zien ontwikkelingen, grote en kleine, maar ook inspiratiebronnen die steeds gebleven zijn.

Bij Propstra zijn dat mensen. Eerder waren die vaak met elkaar verbonden door een gezamenlijk thema. Dat kon een religieus onderwerp zijn, maar ook een tekst van Kafka of het leven en werk van Johan Sebastian Bach. In het recente werk is dat afwezig. Het zijn intrigerende, raadselachtige eenlingen geworden die hij  een identiteit probeert te geven. Anonieme mensen die wat verloren op zoek lijken te zijn naar hun eigen geschiedenis.

Bij mijzelf zie ik dat de samenhang tussen beeldelementen die samen een kleurrijke, herkenbare wereld vormden verdwijnt. Die wereld valt steeds meer uit elkaar tot losse fragmenten die hooguit nog met een enkel dun lijntje met elkaar  verbonden zijn.


Te zien van 4 februari tot en met 24 maart in Atelier Henk Kraayenzank, Visserstraat 40 Groningen. Geopend elke zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.30 uur.  

Peter H.Pr kopie
Peter H.Propstra kopie